Říjen 2016

Simpsonovi

30. října 2016 v 8:12 | recenzacheck |  Seriály
Simpsonovi, legendární seriál, který nemá konce. Už běží neuvěřitelná 28. sezóna tohoto seriálu. Zajímá mě jestli je tady někdo kdo Simpsonovi nezná? Nevím jestli je třeba něco dodávat k Homerovi, Marge, Bartovi, Líze a Meggie. Nikdo nezestaránul ani nijak jinak se nezměnil. Kromě jedné věci, kdy v prvních sezónách byly postavičky více "špičaté".

Taková moderní rodinka

26. října 2016 v 20:29 | recenzacheck |  Seriály
Taková moderní rodinka je jeden z nejlepších seriálů co jsem sledoval. Hodně povedených vtipných scén plus legendární Stela. Párek gejů co adoptují vietnamské dítě taky nemá chybu. Každý kdo má rád vtipné seriály a chce si odpočinout, tak přesně tenhle typ seriálu je ten pravý.

The 100

25. října 2016 v 20:39 | recenzacheck |  Seriály
The 100 je seriál, který se odehrává v blízké budoucnosti. Originální myšlenka, ale nelíbí se mi, že hlavními postavami jsou v podstatě děti. Jinak se seriál dobře sleduje. Je tam i spoustu akce a myslím, že i ženy si přijdou na své v tomto seriálu. Líbí se mi, že některé postavy, o kterých jsem si myslel, že jsou ti "zlí" se nakonec úkáží jako ti dobří a naopak. Kdo má rád Sci-fi a Fantasy by si to neměl nechat ujít.

Poldův švagr

24. října 2016 v 21:07 | recenzacheck |  Filmy
Film Poldův švagr asi nezíská Oscara, ale kdo ví? Každopádně jako oddechovka na večer není špatný. Kdo má rád Kevina Harta, tak si přijde na své, ale pro ostatní průměrná komedie. Pobaví, ale není zrovna ten typ filmu, který bych chtěl vidět znovu a znovu.


Centrální inteligence

23. října 2016 v 19:12 | recenzacheck |  Filmy
Centrální inteligence rozhodně není pro filmový fajnšmejkry, ale spíše pro ty, kteří chtějí vypnout a zasmát se. Johnson a Hart zde vytovřili vynikající dvojku, kde Johnson je tak trochu "debilní" a do všeho Harta proti jeho vůli zatáhne. Já jsem se dobře bavil obzlášť při těch nepovedených saltech. Jako akční komedie nezklame, ale ani neohromí.


Přátelé

22. října 2016 v 11:02 | recenzacheck |  Seriály
Friends bych zařadil mezi nejpopulárnější seriál všech dob! Narážky na Přátelé najdete ve spoustě filmů jako například Millerovi na tripu. Není to seriál, že bych musel vidět 10 dílů denně, ale i tak na něj nedám dopustit a u mě má 10/10. U tohoto seriálu asi není co dodat. Prostě pecka.

Sebevražedný oddíl

22. října 2016 v 10:32 | recenzacheck |  Filmy
Sebevražedný oddíl je prostě film o super hrdinech, který není špatný. Ale přeci jenom kde namixujou všechny možný hrdiny do jednoho filmu a ještě z nich udělají padouchy plus k tomu přidají do hodně vedlejší role Batmana a mluví se tam i o Supermanovi, tak mi to prostě nepřišlo jako pecka, kterou bych chtěl vidět ještě jednou. Jinak dobrý soundtrack plus efekty samozřejmě jsou na vysoké úrovni, tak ono, který film v dnešní době nemá efekty na vysoké úrovni, že?


V hlavě

21. října 2016 v 14:58 | recenzacheck
Skvěle zpracovaný animák V hlavě. Komedie o tom jak to vypadá v hlavě každého z nás v různých životních situací. Opravdu skvělé udělané emoce jako postavicky, které vás ovládají. Dobrý film ke zhlédnutí k večeři či jen tak s přítelkyní. Není to nic náročného spíše oddechovka.


Vikingové

20. října 2016 v 21:52 | recenzacheck |  Seriály
Vikingové supr seriál, který ukazuje dobu vikingů a jak plenili anglické i francouzské vesnici i města. Dobře se to sleduje, ale po 3. sérii už mě to trochu omrzelo. Každopádně nájezdy vikingů a bitvy jsou zde opravdu dobře zpracované. Docela mě zaujalo, že pro vikingy mají ženy, dalo by se říct, totožné postavení jako muži. Až když jsem si přečetl něco málo o vikingských náboženstvích tak to tak opravdu bylo.

Červený trpaslík

20. října 2016 v 13:35 | recenzacheck |  Seriály
Červený trpaslík je kultovní britský sitcom, který prostě baví. Sice trochu starší a vtipy jsou jak lehké na pochopení tak občas i trochu náročnější. Seriál, který mi sednul po všech stránkách. Efekty jsou samozřejmě horší, jelikož seriál je přeci staršího data, ale podle mého v tomto seriálu nejde o efekty, které jsou spíše taky dělané pro zasmání než, aby byly "opravdické".

Mimoni

19. října 2016 v 21:13 | recenzacheck |  Filmy
Mimoni, film který pokud jste viděli trailer, tak jste vlastně viděli vše vtipné. Po zhlédnutí trialeru jsem se velice těšil na tento snímek, který mě velice zklamal. Jak už jsem zmínil na začátku vše podstatné se údálo v traileru a vlastně tam nebylo nic navíc. Ale i tak jsem se docela zasmál, i když očekávání bylo mnohem větší než skutečnost.


Tajný život mazlíčků

19. října 2016 v 17:23 | recenzacheck
Tajný život mazlíčků neni bůhví jaké terno. Nikdy jsem nemusel moc filmy, kde jsou mluvící zvířata. Tady se mi líbil pes Duke, zmije a malý králíček. Jinak je to spíše určené pro mladou generaci a dívky. Pokud chcete vypnout a jen tak shlédnout film bez toho, aby jste museli moc přemýšlet nad dějem a aby i Vaše drahá polovička nebyla ochuzena je tenhle film to pravé.


Správní chlapi

17. října 2016 v 20:21 | recenzacheck

Správní chlapi je prostě akční komedie, která baví. Na můj vkus trochu moc složitá zápletka, ale i tak jsem se dobře bavil až mi to připomnělo dobře strávené časy se Smrtonosnou zbraní. Soukromý očko a bouchač, kteří se dají dohromady a spolupracují na jednom případu. Ti dva dohromady působí jako Pat a Mat.


Pozemšťan

15. října 2016 v 19:30 | recenzacheck |  Filmy
Pozemšťan je filmovým snímkem vskutku originálním. Věřím, že ne každého dokáže tenhle film oslovit, ale jakmile se necháte vtáhnout do děje, tak není cesty zpět. Scénáristé si tu zahrávají s myšlenkou nermtelnosti a to musím uznat, že velice povedeně. Nečekejte žádnou akci nebo velké drama. Je to takové vyprávění, kde musíte zapojit svoji představivost. Možná to je ten důvod proč film má takové vysoké hodnocení na csfd 82% a na imbd 8/10, protože každý si představí to co sám chce vidět a ne to co nám režisér nabízi. Ne každého překvapí, že rozpočet byl pouhých 200 000 amerických dolarů.


Jurský svět

14. října 2016 v 18:05 | recenzacheck |  Filmy

Jurský svět je pokračování veleúspěšného filmu Jurský park. Příběh se velice podobá, ale přeci jenom trochu odbočuje. A to tím, že vědci Jurského světa se nesnaží oživit pouze vyhynulé dinosaury, ale také experimentují a vytváří zcela nové druhy, které se vymknou kontrole a začnou se přiživovat i na zaměstnancích a poté jim zachutnají i návštěvníci. Film, který se snaží vyvolat velkolepý dojem, ale příběhem mě neoslnil jelikož byl velice podobný tomu doposud ještě známějšímu Jurskému parku. Ale i tak se film líbí a nenudíte se u toho.


Přelet nad kukaččím hnízdem

13. října 2016 v 21:55 | recenzacheck |  Filmy

Dalo by se říct, že Přelet nad kukaččím hnízdem je v mnoha ohledech dokonalé dílo. Kriminálník co se chce vyhnout vězení předstírá šílence a dostává se tak do prostředí psychiatrické léčebny. Jack Nicholson v hlavní roli podává opravdu skvělý herecký výkon stejně jako Luis Fletcher v roli sestry. Film, který získal 5 Oscarů za nejlepší film, nejlepší režii, nejlepší herec, nejlepší herečka a nejlepší scénář. Na csfd má ohromujících 93% a i na imbd má skvostných 8.7/10. Další zajímavostí je, že režisér je Miloš Forman narozen v Čáslavi.


Deadpool

12. října 2016 v 20:27 | recenzacheck |  Filmy

Deadpool je super hrdina se zvláštním smyslem pro humor. Celkem povedený film se spoustu akčních i komických scén, u kterých se určitě nebudete nudit. Zvlášť zaujme triple headshot. Příběh může někomu připomínat povedenou sci-fi sérii X-Manů. Člen speciálních jednotek, rakovina, experimentální léčba, která vlastně není ani tak úplně léčbou jako snaha o to vytvořit člověka se zvláštnimy schopnostmi a plusem samozřejmě je i vyléčení rakoviny. Wade neztratí nic ze svého humoru, ale i tak po absolvování léčby mu do smíchu nebude. Vsadil bych, že do té instituce rozhodně chodit na rehabilitace nebude.


Šílený Max: Zběsilá cesta

12. října 2016 v 17:51 | recenzacheck |  Filmy
Šílený Max, šílený film, šílená podívaná. Postapokalyptický snímek v nehostiné krajině. Jedna šílená akce střídá druhou. Každý kdo má rád film, kde je pořádná akce tak tohle prostě musí vidět. Hodnocení na csfd je opravdu skvostné a to 81% i to ukazuje, že toto je kvalitní snímek. K tomuto filmu nemohu opomenout jednu pikatnost a to, že některé tahače ve filmu jako například "The War Rig" mají podvozky od českého výrobce Tatra.


R.I.P.D. – URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů

11. října 2016 v 9:46 | recenzacheck |  Filmy
R.I.P.D. další film ze série akčních sci-fi. Pokud máte rádi boj proti monstrům nebo v tomto případě boj proti mrtvým, kteří se brání odejít na onen svět, tak tenhle film byste měli vidět. Jelikož jde o jednotku, která se také skládá z mrtvých agentů je to v podstatě boj mrtvý proti mrtvým. Snaha o to vytvořit takový moderní Muži v černém, ale zůstat originální. Myslím, že se to i celkem povedlo. Hodnocení na csfd 57% není z nejhorších.


Birdman

10. října 2016 v 18:20 | recenzacheck |  Filmy
Příběh o Birdmanovi vypráví o muži, který byl filmový super hrdina a nyní se snaží opět oprášit svou slávu. A moc mu to zrovna nejde. Ztroskotanec, který touží po uznání se snaží vytvořit mistrovské umělecké představení. Černá komedie, kterou asi ne všichni dokážou ocenit. Birdman dokonce získal i Oscara za nejlepší kameru, film, scénář a režiséra. Na csfd má velmi solidní hodnocení 66%.