Kameňák 4

9. října 2017 v 20:39 | recenzacheck |  Filmy
Kameňák 4 je komedie s trochou černého humoru. Co k tomu říct? Hodně lidí to považuje za odpad, i když viděli všechny 4 díly a všechny označili jako odpad. Podle mě význam tohoto filmu neni žádný hlubší význam, nýbrž právě naopak. Má pobavit a hlavně, aby se u toho nemuselo přemýšlet. Což si myslím, že to splňuje dokonale. Přeci jenom slovo kameňák, aspoň pro mě, má význam špatného vtipu.


 

House MD

12. srpna 2017 v 11:08 | recenzacheck |  Seriály
Seriál House je jeden z mých nejoblíbenějších seriálů z lékařského prostředí kde se geniální doktor snaží rozluštit lékařské rébusy. Ačkoli svým chováním českým pacientům může připomínat některé doktory, ale jeho aspoň zčásti omlouvá chůze o holi a nepřetržitá bolest. Doporučuji každému koho baví lékařské prostředí a záhady.


Elysium

23. července 2017 v 21:13 | recenzacheck |  Filmy
Elysium není příběhově nejlepší, ale i přesto je to velice emotivní film. Je to příběh, který se odehrává ve druhé polovině 22. století a prakticky existují pouze dvě společenské třídy ta co žije na Elysiu a ta "spodina" co žije dole na Zemi. Už dnes vidíme obrovské rozdíly mezi společenskými třídami a myslím, že tohle je dobrá ukázka toho kam naše společnost spěje.

 


Rogue one: Star Wars Story

28. března 2017 v 22:35 | recenzacheck |  Filmy
Rogue one je dobře koukatelný film zasazený mezí třetí a čtvrtou epizodu. Hvězda smrti ničí města jako nic a Darth Vader opět vyobrazen v celé své kráse jak seká svým světelným mečem nepřátele a přitom ještě s nima stíhá mlátit o zdi svojí temnou silou. Jediné co mi zde chybělo byly rytíři Jedi. I když je zde toto dobře nahrazeno přestřelkami se Stormtrooperama, tak bez Jedi to prostě není to pravé ořechové.


Kong: Ostrov lebek

22. března 2017 v 11:45 | recenzacheck |  Filmy
Kong je další zpracování už tak legendárního snímku King Konga. Jediný rozdíl vidím v tom, že teď je zde Kong uveden jako ochránce lidí, který je chrání před jinými monstry. Akčními scénami se to tu jenom hemží a zpracování jak po vizuální stránce tak po zvukové stránce je super. Navíc Samuel L Jackson v roli pomateného plukovníka armády spojených států se taky hodně dobře povedlo.


Self/Less

9. března 2017 v 21:04 | recenzacheck |  Filmy
Self/Less česky přeloženo jako Nesmrtelný. Nápad to má celkem hodně zajímavý, kdy nesmírně bohatý člověk s rakovinou, kterému nezbývá více než 6 měsíců života, tak v podstatě dostane "druhou" šanci žít. Jeden doktor mu nabídne, že mu dá nové zdravé tělo, které je vypěstované v laboratoři, ale má to háček. Nejdřív musí umřít, aby mohli přenést jeho vědomí. Záhy se ukazuje, že to vypěstované tělo zas až tak vypěstované není. Něco podobného je i film Criminal: V hlavě zločince, i když tam je to trochu jinak celé pojaté. Každopádně oba filmy se mi líbíli, protože prostě mám tenhle druh filmů rád.


Živí mrtví

5. března 2017 v 22:10 | recenzacheck |  Seriály
Živí mrtví mě ze začátku celkem oslovilo, ale postupem času, když jsem se dostal až ke třetí sérii už to prostě přestalo být ono. Líbilo se mi vraždění "zombíků", ale pak to přešlo až k tomu, kdy bojovali lidi proti lidem (už zase) a to už mě tak nebavilo, kdy se zase řeší "lidský problémy" a úplně mi tam chybělo to, aby zjišťovali stále více a více informací o nákaze. Jasně dostali se do CDC, ale během jednoho nebo dvou dílů to vylítlo do vzduchu a tím to v podstatě končilo. Samozřejmě seriál má více sérii, ale já tady hodnotím pouze první 3.


Tropická bouře

5. března 2017 v 22:01 | recenzacheck |  Filmy
Tropická bouře je akční komedie, která je tak špatná až se to dalo sledovat a dokonce jsem se i zasmál. I když žádný hluboký význam tento film rozhodně nemá, tak rozhodně jako oddechovka na večer si myslím nezklame. Určitě existují lepší komedie a dokonce i lepší akční komedie, ale svoje si to splní.


Příchozí

5. února 2017 v 23:00 | recenzacheck |  Filmy
Příchozí je film, tak trochu o ničem. Né že by se to špatně sledovalo to ne. Natočené je to suprově, ale příběh téměř nic. Napětí maximálně pro toho kdo má rád věděcké bláboly. Já mám přeci jenom radši trochu té akce, která zde úplně chybí. Pokud jste zvědavý jak vypadají mimozemšťani, tak to žádná pecka taky neni. Vypadají totiž jako velká, černá ruka.


Swiss Army Man

1. února 2017 v 22:25 | recenzacheck |  Filmy
Swiss Army Man v češtině Švýcarák je originálně pojatý film. Asi stojí za to zmínit, že tu hraje "Harry Potter". Jde vlastně o to, že skoro celý film se tam jen prdí a prdí a všechno možný. Harry Potter zde hraje vlastně jenom "mrtvolu", ale za to je tam skoro celý film. Řekl bych, že je to až tak špatný až je to dobrý. Kdo má rád komedie myslím, že bude spokojený.


Kam dál